Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

De Jong tikt PSV langs Sparta

Logo https://scrollytelling.psv.nl/de-jong-tikt-psv-langs-sparta

Luuk de Jong heeft PSV de tiende zege op rij in de eredivisie bezorgd. De aanvaller tikte in de tweede helft de enige treffer tegen Sparta Rotterdam binnen: 1-0. Een verslag.

Naar boven

Ondanks voldoende kansen blijft de eerste helft verstoken van goals. Met name Locadia is een aantal keer gevaarlijk voor PSV, maar vaker dan hem lief is staat doelman Kortsmit van de Rotterdammers in de weg.

Naar boven


Naast Locadia, die de aanval leidt omdat Bergwijn de voorkeur krijgt boven De Jong, zijn er mogelijkheden voor Hendrix en diezelfde Bergwijn. Hij krijgt voor rust op aangeven van Lozano de grootste kans, maar schiet al glijdend naast.

Naar bovenNa een minuut of dertig zakt PSV wat weg en komen er ook kansen voor Sparta. Een enkele is groot, maar net als vorige week tegen Excelsior houdt Zoet zijn doel schoon.

Naar boven


Zo rusten PSV en Sparta zonder treffers. Dat Cocu daar niet tevreden over is blijkt, want PSV begint de tweede helft met een wissel: De Jong komt voor Bergwijn en al snel blijkt dat een gouden zet.

Naar bovenIn de 52e minuut breekt De Jong namelijk de ban. Hij tikt een voorzet van Brenet leep achter een kansloze Kortsmit, maar echt doorzetten lukt PSV daarna niet.

Naar boven
PSV houdt Sparta in leven, onder meer omdat Van Ginkel de lat treft en het Kortsmit de kans biedt te redden bij pogingen van Pereiro en opnieuw Van Ginkel. Een Rotterdams slotoffensief komt echter niet van de grond.

Naar boven

Door het puntenverlies van Ajax op zaterdagavond loopt PSV zodoende uit tot tien punten van de Amsterdammers. AZ is de nieuwe nummer twee, op acht punten van PSV.


Naar bovenDe matchwinnaar, die na zijn goal luidkeels werd toegejuicht door het Philips Stadion, vertelde alles te geven voor het team. Cocu was blij voor De Jong. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan