Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Jürgen Locadia beslist PSV - Ajax: 1-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/jurgen-locadia-beslist-psv-ajax-1-0

PSV heeft voor het eerst sinds 2013 thuis gewonnen van Ajax. Locadia kreeg de supporters in het Philips Stadion op de banken door Onana met een kiezelharde vrije trap kansloos te laten. Een verslag.
© PSV Media | Photo-Prestige

Goto first page


Eer, prestige, trots. Bij wedstrijden tussen PSV en Ajax staat er altijd iets op het spel. Zeker in eigen huis, ook als de titel uit zicht is geraakt. Het is de boodschap die de hondstrouwe fans PSV meegeven als de ploeg het veld betreedt.

Goto first page


Een boodschap die in de eerste minuten wordt opgepikt op het veld. Cocu verrast met basisplaatsen voor Bergwijn en Ramselaar, die venijn aan het elftal toevoegen. PSV domineert in de openingsfase, grote kansen blijven uit.

Goto first pageMaar dan wordt Bergwijn op zo'n dertig meter van het doel door Ajax-verdediger De Ligt naar de grond gewerkt. Blom fluit, Locadia stapt zelfverzekerd naar de bal.

Goto first pageMet grote passen haast de aanvaller zich naar het leer. Hij raakt de bal perfect. Als 'ie enkele tellen later in het net slaat, ontploft het Philips Stadion van vreugde: 1-0. PSV leidt.

Goto first page


Dankzij de voorsprong kan PSV Ajax na rust verleiden achterin meer ruimte weg te geven. Cocu’s ploeg loert op een beslissende tegenaanval, maar ziet de eindpass vaak stranden in de Ajax-defensie.

Goto first pageAjax heeft op zijn beurt het balbezit, maar slaagt er amper in dat om te zetten in doelgevaar. Strijd is er aan beide kanten voldoende, wat resulteert in opstootjes, overtredingen en balverlies.

Goto first page


In de slotfase vergeten Locadia en Brenet de wedstrijd te beslissen. De zege komt evenwel niet meer in gevaar, waardoor PSV het verschil op de ranglijst met Ajax verkleint tot drie punten (75 om 72).

Goto first page
'Ik dacht gewoon schieten', vertelde matchwinner Locadia na afloop van de wedstrijd. Zijn hele reactie en die van Cocu lees je op PSV.nl

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue