Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Lammers lichtpunt bij 1-1 gelijkspel tegen Groningen

Logo https://scrollytelling.psv.nl/lammers-lichtpunt-bij-1-1-gelijkspel-tegen-groningen

Sam Lammers heeft PSV met zijn eerste treffer in PSV 1 behoed voor een nederlaag tegen FC Groningen. De aanvaller was na rust het lichtpunt in een duel waarin Groningen PSV definitief naar plek 3 in de Eredivisie dwong.
© PSV Media | Photo-Prestige

Naar boven


In het Noordlease Stadion, waar aanvoerder De Jong terugkeert in de basis, is het spel voor rust slordig. Foutieve passes, slordige aannames en een laag tempo aan beide zijden, zorgen ervoor dat veel aanvallen vroegtijdig stranden.Naar boven

FC Groningen is de ploeg die het best met dat wedstrijdbeeld weet om te gaan. Het loert geduldig en met succes op de counter. Na 11 minuten straft Mahi een onnauwkeurigheid op het PSV-middenveld af met een schot van afstand: 1-0.

Naar boven


Die stand staat tijdens de rust ook op het scorebord. Het tempo van PSV ligt niet hoog genoeg om het de Groninger-defensie moeilijk te maken. Eenmaal moet Padt reddend optreden, na een inzet van De Jong.

Naar boven


Een andere tegenvaller in de eerste helft is het uitvallen van Locadia. De aanvaller moet het veld na een duel om de bal verlaten met een van pijn vertrokken gezicht. Lammers vervangt hem.

Naar boven


Een geluk bij een ongeluk, blijkt na rust. De jonge, zelf opgeleide spits knikt PSV na een klein uur spelen namelijk langszij. Eén rebound is voor Lammers genoeg om zijn eerste officiële treffer in het eerste te maken: 1-1.

Naar boven


Twintig minuten voor tijd lijkt Lammers ook zijn tweede te maken. De invaller is bij een hoekschop de meest attente speler voor het doel, maar ziet Higler zijn treffer afkeuren wegens een vermeende overtreding.

Naar boven
Het is niet de enige kans die PSV nog krijgt. De ploeg drukt en drukt, sticht gevaar uit open spel en standaardsituaties, maar stuit keer op keer op Padt. Een treffer valt niet meer en omdat Ajax in Amsterdam wint van Go Ahead Eagles besluit PSV het seizoen komende week als derde.

Naar boven


Daardoor stond Lammers met een dubbel gevoel voor de camera. Enerzijds straalde hij vanwege zijn eerste treffer in PSV 1, maar aan de andere kant baalde de aanvaller van de afgekeurde 1-2. Lees zijn reactie en die van Cocu op PSV.nl.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan