Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Locadia drukt stempel bij zege op Sparta

Logo https://scrollytelling.psv.nl/locadia-drukt-stempel-bij-zege-op-sparta

PSV kan zondag met een relaxt gevoel naar Ajax - Feyenoord kijken. In Rotterdam kent PSV weinig problemen met Sparta en ziet het Locadia uitblinken.
 

Goto first page

Voor het eerst sinds 28 augustus 2016 hoort Locadia het eerste fluitsignaal als één van de elf basisspelers. Blessureleed hield de aanvaller lang aan de kant, op Het Kasteel laat hij zien wat PSV maanden heeft moeten missen.

Goto first page


Hunkerend naar de bal biedt Locadia zich constant aan. Werklust wisselt hij af met doelgevaar. Na 22 minuten volgt de ultieme beloning: met een ziedend afstandsschot geeft de aanvaller Kortsmit het nakijken: 0-1.

Goto first page
Naast Locadia speelt onder meer ook Hendrix vanaf minuut 1. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Guardado. Ook Pereiro vindt zichzelf terug op de bank.


Goto first pageBeide Latino’s zien PSV nauwelijks in de problemen komen tegen het jarige Sparta. De thuisclub, die tegen PSV zijn 129e verjaardag viert, wordt door PSV teruggedrongen en nog voor rust op een 0-2 achterstand gezet, via Van Ginkel.

Goto first page


Het is een tik die Sparta niet te boven komt. PSV kan na rust daarom wat gas terugnemen, al is van concentratieverlies geen sprake. Meermaals moet Kortsmit Sparta op de been houden. Vooral als Locadia aanlegt.

Goto first pageDoelpunten vallen er daarom niet meer. De overwinning is niettemin van grote waarde, aangezien concurrenten Feyenoord en Ajax elkaar zondag in de ArenA treffen.

Goto first page
'Supergevoel'
Locadia's rol in de spotlights bezorgde zowel hemzelf als trainer Cocu een goed gevoel. Lees hun reacties op PSV.nl.

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue