Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Ook Vitesse aan zegekar PSV: 2-4

Logo https://scrollytelling.psv.nl/ook-vitesse-aan-zegekar-psv-2-4

Phillip Cocu heeft voor het tweede jaar op rij op zijn verjaardag van Vitesse gewonnen. In GelreDome coachte hij zijn PSV naar een 4-2 overwinning op de Arnhemmers.

Naar boven

Na een slordig eerste kwartier is het PSV, waar Locadia en Pereiro terugkeren van blessures, dat het spel naar zich toetrekt. De ploeg van Cocu laat de bal rustig rond gaan en komt na 18 minuten verdiend op voorsprong.

Naar boven


Op aangeven van Brenet schuift Lozano zijn zevende treffer in acht eredivisieduels binnen. Een unieke prestatie, want dat lukte geen speler ooit eerder in de Nederlandse voetbalhistorie.

Naar bovenPSV krijgt daarna kansen om de score te verdubbelen. De grootste zijn voor Pereiro en De Jong, maar zij zien hun inzet van de lijn gehaald worden. En dat heeft gevolgen.

Naar boven


Want als donderslag bij heldere hemel komt Vitesse kort voor rust op gelijke hoogte. Uit een hoekschop werkt Locadia de bal ongelukkig achter Zoet: 1-1.

Naar bovenDie misser maakt de aanvaller direct na rust alweer goed. In de 49e minuut geeft hij Pasveer het nakijken met een zwabberbal van een meter of 25: 1-2.

Naar bovenDaarna regent het doelpunten. Via fraaie treffers van Locadia en Lozano loopt PSV binnen enkele minuten uit naar 1-4, waarna invaller Mount er al snel weer 2-4 van maakt. Verder komt Vitesse niet.

Naar boven


Door de zege beleeft PSV de beste seizoensstart sinds het seizoen 1999-2000. Met 27 punten uit 10 wedstrijden is het fier koploper in de Eredivisie. Concurrent Ajax volgt op 5 punten. 

Naar boven


 

Reden voor tevredenheid bij Cocu, die zijn ploeg dankte voor het verjaardagscadeau.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan