Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV uitgeschakeld in Europa

Logo https://scrollytelling.psv.nl/osijek-psv

PSV ontbreekt dit seizoen in een Europees hoofdtoernooi. In de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa League werd de ploeg na twee nederlagen door NK Osijek uitgeschakeld. Een verslag vanuit Kroatië.


Naar boven

Na de nederlaag van vorige week kiest Cocu in dit decor voor een andere startopstelling. Lozano en Luckassen beginnen voor het eerst, Pröpper neemt de plaats van Ramselaar in. De gewenste vroege voorsprong blijft echter uit.

Naar bovenNa elf minuten mazzelt Osijek opzichtig als Hendrix twee enorme trappen van achteren te verwerken krijgt. De scheidsrechter bestraft er één. Met geel, slechts. 

Naar bovenDe daar uit volgende vrije trap levert een kans op voor Luckassen, die aanneemt op de borst maar de tijd niet krijgt om af te drukken. Die tijd krijgt Bockaj even later wel. Hij mag na 25 minuten aanleggen voor een vrije trap en laat Zoet kansloos: 1-0.

Naar boven

Na die treffer loopt het wat beter bij PSV, dat kleine kansen krijgt via Locadia en grote via Van Ginkel en Pröpper. Een zuivere afronding ontbreekt. PSV rust met een achterstand.


Naar boven

Op jacht naar twee doelpunten brengt Cocu na een uur Pereiro en De Jong in plaats van Bergwijn en Brenet. PSV sleurt daarna, drukt ook en pompt de bal naar voren, maar een treffer blijft maar uit. Soms ontbreekt de eindpass, veel vaker nog wordt een schot geblokt.

Naar bovenOok PSV’s laatste troef, invaller Sam Lammers weet de Kroatische muur niet te slechten. Het blijft bij 1-0, waardoor Osijek de kwalificatieplay-off bereikt ten koste van PSV. Reacties op het verlies lees je op PSV.nl.

Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan