Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV boekt achtste thuiszege op rij: 1-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-boekt-achtste-thuiszege-op-rij-1-0

Makkelijk ging het zeker niet, maar tegen Vitesse heeft PSV zaterdagavond de achtste thuiszege op rij geboekt. In het Philips Stadion was Siem de Jong met zijn treffer opnieuw goud waard.

Naar boven

Een week voor de interlandbreak verrast Cocu met een PSV-elftal waarin zowel Van Ginkel als de in vorm zijnde Siem de Jong hun opwachting maken. Het gaat ten koste van Ramselaar, die tegen de bekerfinalist op de bank begint.


Naar boven

De basiself wordt begroet door een grote PSV-vaan en beantwoordt het gebaar met een openingsfase vol kansen. De grootste is voor Siem de Jong, die stuit op de voeten van doelman Room.

Naar boven
Maar naar mate de eerste helft vordert neemt het tempo af. PSV lijkt zoekende en rust, ook omdat het defensief opzicht niets weg geeft, zonder treffers: 0-0.

Naar boven

Uitgerekend Siem de Jong stelt al vroeg in de tweede helft orde op zaken voor PSV. Met de binnenkant van zijn voet stuurt de middenvelder een leep getrapte hoekschop van Guardado naar de kruising. Na 50 minuten is het 1-0.


Naar boven


Even lijkt PSV meteen door te drukken maar als een snelle 2-0 niet valt, kiest de ploeg voor controle. Invaller Locadia laat het Philips Stadion een kwartier voor tijd opleven door met een kiezelhard schot de paal te vinden.

Naar boven

Kort daarna houdt Room De Jong van zijn tweede treffer en de beslissing af en ook vijf minuten voor tijd heeft de doelman een antwoord op een inzet van Van Ginkel, die al struikelend ziet dat Room redt. Cocu ziet de zege echter geen moment meer in gevaar komen.

Naar boven


'Eerste helft ondermaats' 
Na afloop sprak Cocu desondanks over een ondermaatse prestatie van zijn ploeg in de eerste helft. De manier waarop PSV scoorde, stemde hem wel tevreden. Lees zijn reactie hier

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan