Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV dankt Pereiro en Zoet tegen Feyenoord: 1-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-dankt-pereiro-en-zoet-tegen-feyenoord-1-0

PSV heeft de eerste eredivisietopper van het seizoen gewonnen. Kampioen Feyenoord werd dankzij Pereiro en uitblinker Zoet met 1-0 verslagen, waardoor de ploeg na vijf wedstrijden gedeeld koploper is.

Naar bovenNa de nederlaag tegen sc Heerenveen gooit Cocu zijn ploeg om. Luckassen, Schwaab en Paal worden gepasseerd, de geschorste Lozano neemt plaats op de tribune.

Naar boven

Aan de aftrap verschijnen wel Schwaab, Brenet en Pereiro. Maar misschien wel het meest opvallende is de entree van De Jong, die speelt in plaats van de Mexicaan.

Naar boven
Zijn inbreng blijft beperkt tot slechts 16 minuten. Berghuis trapt de aanvalsleider met een te late tackle uit de wedstrijd. Geel beslist scheidsrechter Kuijpers.

Naar boven


PSV leidt op dat moment al. Verdiend. In het Philips Stadion kent de ploeg van Cocu een droomstart. Al in de 2e minuut kegelt Pereiro een voorzet van Locadia hard maar beheerst tegen de touwen. Het stadion ontploft.

Naar boven

Gedurende de eerste helft is PSV de bovenliggende partij. Af en toe duikt Feyenoord op voor het doel. Zo vindt Toornstra uit een vrije trap de paal. Aan de overzijde laat ook Locadia het aluminium trillen.
 

Naar boven

Er zijn ook kansen voor Hendrix, Van Ginkel en invaller Lammers. Gejuicht wordt er alleen niet voor een treffer. Wel als Berghuis zijn tweede gele kaart krijgt en nog voor rust met rood naar de kant moet.


Naar boven

Desondanks kent PSV een moeizame tweede helft. De speelwijze van de tien Feyenoorders zorgt voor problemen. Na een klein uur redt Zoet uitmuntend op een kopbal van Botteghin.

Naar bovenTien minuten later voorkomt de doelman dat Boëtius kan scoren en weer wat later, als Zoet verslagen lijkt, mikt Toornstra te hoog.

Naar boven

Tot de slotminuut blijft het spannend, maar als de kruitdampen zijn opgetrokken staat de 1-0 nog altijd op het scorebord. Een belangrijke zege, die PSV weer naast Feyenoord op de ranglijst brengt. Beide ploegen hebben 12 punten na 5 wedstrijden.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan