Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV eindigt seizoen met vette zege: 4-1

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-eindigt-seizoen-met-vette-zege-4-1

PSV heeft voetbaljaar 2016-2017 afgesloten met een zege op PEC Zwolle. Tegen de ploeg waartegen PSV vorig seizoen op de laatste speeldag de titel pakte werd het 4-1. PSV eindigt het seizoen met 76 punten uit 34 wedstrijden op een derde plaats. Feyenoord is de nieuwe landskampioen.
© PSV Media | Photo-Prestige

Naar boven
In de laatste wedstrijd van het seizoen kiest Cocu ervoor Lammers in de punt van de aanval te posteren. De jongeling maakt zijn basisdebuut in het eerste van PSV. Ook Hendrix, Pereiro en Schwaab vinden zichzelf terug in de basis. 
Naar boven

Luuk de Jong, Bergwijn, Locadia en Willems ontbreken. Laatstgenoemd tweetal zit op de bank, Bergwijn en De Jong kampen met blessures. Vanaf de tribune zien zij PSV het balbezit opeisen, maar ook dat hun ploeg amper kansen weet af te dwingen.

Naar boven

Met een volley van dertig meter krijgt Hendrix de handen van het publiek in het Philips Stadion op elkaar, maar een treffer weet PSV voor rust niet te maken. PEC Zwolle scoort wel. Van de Pavert profiteert als Zoet niet kan klemmen: 0-1.


Naar boven
In de eerste minuten na rust zet PSV aan, zoekend naar treffers die het seizoenseinde wat kleur moeten geven. Pereiro is tweemaal gevaarlijk, Van Ginkel met een ziedend schot van afstand ook, maar een treffer wil niet vallen. Totdat de slotfase aanbreekt.

Naar bovenDaarin stelt PSV namelijk orde op zaken. Binnen tien minuten tilt de ploeg de score van 0-1 naar 4-1. Moreno, Arias, Lammers en Ramselaar wijzen PSV met treffers de weg naar een flinke zege.
Naar boven
Door die slotfase oogde Cocu zichtbaar tevreden. Zijn reactie op PSV - PEC Zwolle en de titel van Feyenoord lees je op PSV.nl.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan