Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV haalt uit tegen Willem II

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-haalt-uit-tegen-willem-ii

Op de warmste lentedag van 2017 tot dusverre heeft PSV zich met een 5-0 overwinning hersteld van het puntenverlies tegen FC Twente. In eigen stadion worstelde de ploeg even, maar kwam het probleemloos bovendrijven.
© PSV Media | Photo-Prestige

Naar boven

In het Philips Stadion lijkt de domper van eerder deze week zich in de eerste helft te laten voelen. Hoewel Cocu’s ploeg het gewicht van de wedstrijd op zich neemt en ook wel tot kansen komt, blijft Willem II de eerste dertig minuten zonder grote problemen overeind.

Naar bovenExemplarisch voor dat beeld zijn missers van De Jong en Pröpper. Beide PSV’ers manoeuvreren zich in scoringspositie, maar raken de bal maar half waardoor Willem II aan een achterstand ontsnapt.

Naar boven


Na 36 minuten ontsnapt PSV daar zelf ook aan als Haye van afstand op doel pegelt. Hij ziet de bal via onderkant lat achter de doellijn belanden voor hij terug het veld in stuitert, maar ziet de arbitrage tegelijkertijd geen krimp geven.

Naar bovenEen gelukje waardoor PSV uiteindelijk met een voorsprong kan rusten. In de extra tijd van de eerste helft knikt Isimat Cocu’s ploeg vanuit een hoekschop op 1-0. 

Naar boven

Als de tweede helft goed en wel op gang is, is het opnieuw raak en wederom komt de treffer uit een hoekschop tot stand. Ditmaal is het Van Ginkel die van dichtbij zijn 14e PSV-treffer binnen knikt en de wedstrijd daarmee vroegtijdig op slot gooit.

Naar bovenPereiro, die net als Ramselaar en Schwaab een basisplaats toebedeeld had gekregen, Guardado en Van Ginkel trakteren het publiek daarna nog op drie treffers. PSV wint met 5-0.

Naar boven
Cocu ziet zijn ploeg daarmee de grootste seizoenszege boeken en zegt na afloop zeer te spreken te zijn met de inzet van zijn team. Lees zijn reactie op PSV.nl.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan