Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV in tweede helft langs Willem II

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-in-tweede-helft-langs-willem-ii

PSV heeft zichzelf zaterdagavond een goede dienst bewezen. In een weekend waarin de directe concurrenten elkaar ontmoeten, won het dankzij een goede tweede helft met 4-0 van Willem II.

Naar boven


Tegen de Tilburgers, die al jaren niet meer in Eindhoven wonnen, heeft PSV het voor rust lastig in een duel, dat vooraf wordt gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Tjaarda Weber.

Naar bovenIn de eerste tien minuten bijt Willem II tweemaal fel van zich af. Een vroege treffer blijft echter uit. Daarna neemt PSV het initiatief over.Naar boven

Dat levert, na een kleine twintig minuten spelen, een aardige mogelijkheid voor Bergwijn op. De buitenspeler ziet zijn schot gekeerd worden door Peters, die doelman Wellenreuther te hulp schiet door de bal voor de doellijn weg te koppen.

Naar boven

Maar door het soms wat stroperige spel van PSV, komt de ploeg niet echt lekker in de wedstrijd. Willem II houdt de rijen gesloten en creëert zelfs meer gevaar. Voor rust krijgt Rienstra een grote kans, maar hij mist.

Naar boven


In de tweede helft stelt PSV orde op zaken. Met wat geluk breekt Lozano de ban. De Mexicaan vindt de bal plots voor zijn voeten, bedenkt zich geen moment en stuurt het leer richting kruising: 1-0.

Naar boven

Daarna gaat het hard. Eerst is het Pereiro die een ingestudeerde hoekschop in de 55e minuut binnenknikt, drie minuten later breekt Lozano het verzet van Willem II definitief met zijn tweede treffer van de avond: 3-0.

Naar boven

Via Van Ginkel loopt PSV, dat nu na 7 wedstrijden 18 punten heeft, nog uit naar 4-0. Vanaf de stip bepaalt de aanvoerder koelbloedig de eindstand. Na afloop staat hij tevreden de media te woord. Lees zijn reactie op PSV.nl.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan