Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV incasseert klap in Enschede: 2-2

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-incasseert-klap-in-enschede-2-2

Een moment van onachtzaamheid in de laatste minuut van de extra speeltijd is PSV donderdagavond tegen FC Twente fataal geworden. Door een late treffer van Celina ziet PSV Ajax en Feyenoord uit zicht drijven.


Naar boven


FC Twente - PSV is nog geen 20 seconden oud als Van Ginkel vrij opduikt voor Twente-goalie Marsman. Hoewel de eerste kans niet aan de hangende buitenspeler besteed is, zijn PSV’s intenties direct duidelijk.

Naar boven


De ploeg wil aanhaken bij Ajax en Feyenoord, die deze competitieronde al wisten te winnen en zoekt daarom vanaf minuut 1 de aanval. Het is de voorbode van een levendige eerste helft.

Naar boven


Alle goede bedoelingen ten spijt kijkt PSV toch snel tegen een achterstand aan. Twente-topscorer Ünal toont in de 7e minuut zijn klasse door na een individuele actie doeltreffend af te ronden in de verre hoek: 1-0. Zoet is kansloos.

Naar boven

Van slag is PSV daarvan geenszins. Sterker nog, vanaf dat moment gaat PSV alleen maar actiever op zoek naar een treffer. Al snel volgt de beloning. Locadia is het eindstation van een wonderschone PSV-aanval en schuift de 1-1 binnen.

Naar boven

In de 28 minuten die tot het rustsignaal volgen, blijven Twente en PSV vermaken. Soms moet Cocu’s ploeg alle zeilen bijzetten om niet opnieuw op achterstand te komen. Iets dat ook geldt voor Twente. Gescoord wordt er echter pas na rust. 


Naar boven

In de 51e minuut geeft Moreno de bal na een scrimmage het laatste zetje. Tergend langzaam ziet Marsman het leer over de lijn rollen. PSV leidt, maar verspeelt de voorsprong in extremis en verlaat Enschede met een 2-2 gelijkspel.

Naar bovenBij het verlaten van het veld stonden de gezichten van alle PSV’ers op onweer. Jetro Willems en Phillip Cocu zochten de schuld van het puntverlies bij PSV zelf. Lees hier meer.
 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan