Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV knokt zich langs N.E.C.: 3-1

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-knokt-zich-langs-n-e-c-3-1

Een week voor de topper met Feyenoord heeft PSV zich niet verslikt in N.E.C. Vanzelf ging het niet, maar de ploeg van Cocu knokte zich naar een verdiende 3-1 zege in eigen huis.

Naar boven
Ogen op Bergwijn

In het Philips Stadion weet Bergwijn zaterdag veel ogen op zich gericht. De vleugelaanvaller forceerde een week gelden tegen FC Utrecht de beslissing en ziet dat beloond worden met een basisplaats. Pereiro verhuist naar de reservebank.

Naar boven
Weer betrokken

Na een weifelend begin van PSV is het uitgerekend de vleugelspeler die de aanleiding vormt voor de 1-0. Bergwijn wordt in de zestien gevloerd door Bikel en ziet Van Ginkel de toegekende penalty overtuigend omzetten in de openingstreffer. Na 20 minuten leidt PSV.

Naar boven

Ruststand 1-1

Messaoud maakt die treffer tien minuten later al ongedaan. Een snelle Nijmeegse tegenaanval is PSV te machtig. Het is een tegenslag die zich laat voelen. PSV creëert weinig en beide ploegen zoeken met een gelijke stand de kleedkamer op.

Naar boven


Knokken  

Na rust blijkt al snel dat PSV moet knokken tegen het stugge en goed georganiseerde N.E.C. Guardado begrijpt dat als geen ander. Met zijn routine neemt hij het elftal op sleeptouw en staat hij aan de basis van de 2-1.Naar boven


Wilskracht

De Mexicaan troeft Breinburg af, stuurt zijn manschappen daarna diep en ziet Ramselaar zich vervolgens door de defensie worstelen. Op wilskracht drukt hij uiteindelijk de bal tegen de touwen.

Naar boven

Comfort

Veel comfort geeft het PSV niet, maar de ploeg houdt stand en ziet Luuk de Jong PSV in de 90e minuut in veilige haven schieten. Met een 3-1 zege op zak gaat Cocu's ploeg volgende week naar de Kuip.

Naar boven
Ontevreden, toch blij 

De hoofdcoach zelf was blij met het resultaat, maar het spel leidde tot ontevredenheid. “We speelden veel te slordig. In de eerste helft leden we zo veel balverlies. Maar zonder heel goed voetbal, pakken we weer drie punten. Daar moeten we blij mee zijn.”

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan