Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV koploper dankzij Locadia

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-koploper-dankzij-locadia

PSV is terug aan kop van de Eredivisie. Mede dankzij vier treffers van Jürgen Locadia overklaste de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu Utrecht in eigen huis: 1-7.

Naar bovenIn Utrecht verrast Cocu door terug te grijpen naar het 4-3-3 systeem met een punt naar achter. Pereiro, die de afgelopen weken acteerde als ‘nummer 10’ bezet de flank, evenals Lozano die terugkeert van een schorsing.

Naar boven
In de openingsfase is het spel voor FC Utrecht, dat onder meer de lat treft via Dessers. PSV komt aanvankelijk lastig tot kansen, maar als de ploeg er eenmaal door is, is het direct raak. Locadia benut een rebound nadat Lozano op Jensen stuit.
.

Naar bovenKort daarna is het alweer gelijk. Labyad benut een strafschop, die wordt toegekend nadat Isimat licht contact heeft met Bahebeck: 1-1.

Naar boven


Daarna ontaardt het duel in een tactisch steekspel, waarin PSV aanvankelijk het sterkst oogt. Vijf minuten voor rust profiteert Lozano. De Mexicaan viert zijn rentree in de basis met de 1-2.

Naar boven

Na 50 minuten tilt Locadia, die Lozano eerder in staat stelde te scoren, de stand naar 1-3. De aanvaller ontsnapt aan de buitenspelval en rondt via doelman Jensen af.

Naar boven
Met een dubbele wissel probeert Ten Hag de tendens te doorbreken. Het resulteert in wat kansjes, maar PSV is geen moment van slag en slaat twintig minuten voor tijd opnieuw toe.

Naar bovenWederom ontsnapt Locadia aan de buitenspelval, waarna hij beheerst in de verre hoek mikt: 1-4. Van Ginkel en opnieuw Locadia voegden daar in de slotfase nog twee goals aan toe vanuit een strafschop, waarna het fraaie slotakkoord voor Bergwijn is: 1-7.


Naar boven


Na afloop straalden de PSV'ers van oor tot oor. Phillip Cocu was trots op het resultaat in Stadion Galgenwaard. Reacties vind je op PSV.nl. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan