Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV lijdt eerste seizoensnederlaag in Friesland

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-lijdt-eerste-seizoensnederlaag-in-friesland

PSV is tegen sc Heerenveen tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Een doelpuntrijke Friese openingsfase was de inleiding voor een teleurstellende middag.

Naar boven
In Friesland kent PSV, dat speelt met Ramselaar in plaats van Pereiro, een belabberde start. Al na 6 minuten kijkt Cocu’s ploeg tegen een 2-0 achterstand aan.

Naar bovenIn de 4e minuut heeft Zoet geen antwoord op een afstandsschot van Zeneli, nauwelijks twee minuten later bedient Dumfries Ghoochannejhad, die van dichtbij simpel kan binnenwerken.

Naar boven


PSV probeert het daarna wel, komt ook tot kansjes via met name Locadia, maar krijgt kort voor rust een nieuwe domper te verwerken. Blom geeft Lozano na een in zijn ogen te felle ingreep een rode kaart. 

Naar boven

Met tien man is PSV na rust veroordeeld tot het beperken van de schade. Die missie slaagt, ook al omdat Zoet een kwartier voor tijd een strafschop keert. Aanvallend is invaller De Jong nog gevaarlijk. Hij kan na een hoekschop vrij inkoppen, maar ziet Hansen redden.

Naar boven


In de slotfase probeert Cocu met het inbrengen van Pereiro nog wat te forceren, maar daar slaagt het tiental van PSV niet in. Een nederlaag is onomkeerbaar. Met negen punten uit vier wedstrijden volgt over een week de confrontatie met koploper Feyenoord.


Naar boven


 

Phillip Cocu was na afloop verre van tevreden met het optreden van zijn ploeg in Friesland. Volgens de hoofdcoach lukte het zijn ploeg niet om sc Heerenveen onder druk te zetten op de manier die hij voor ogen had. 


Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan