Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV maakt geen fout in Deventer

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-maakt-geen-fout-in-deventer

In een meeslepend duel vol venijn heeft PSV zaterdagavond van Go Ahead Eagles gewonnen. Op de Adelaarshorst knokte de ploeg zich naar een 3-1 zege.

Goto first page

Aan de Vetkampstraat in Deventer kent een ongewijzigde PSV-basis op bijna alle vlakken een prima start. In een sfeervolle ambiance domineert Cocu’s ploeg, drukt het de thuisploeg het eerste kwartier ver terug en creëert het geregeld kansen.

Goto first page


Het enige wat uitblijft is een treffer. Een geldige althans, want na ruim 10 minuten knikt Pereiro vanuit een hoekschop raak. Arbiter Blom keurt de treffer echter af wegens een vermeende duwfout van Moreno.

Goto first page
Na een half uur komt Go Ahead Eagles beter in de wedstrijd. Manu dwingt Zoet tot een redding. Een nuttige want enkele ogenblikken later ziet hij hoe Pröpper in de andere zestien onderuit wordt getrokken. Blom twijfelt, maar fluit wel.

Goto first page


0-1 bij rust
Evenals vorige week gaat Siem de Jong achter de bal staan en opnieuw faalt de middenvelder niet. Met een 0-1 tussenstand zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

Goto first pageVoor de tweede helft goed en wel onderweg is staat het echter alweer gelijk. Manu is het eindstation van een snelle Deventer-aanval en tekent ongehinderd voor 1-1.

Goto first page

Lang blijft die stand niet op het scorebord staan. Direct na de gelijkmaker schakelt PSV bij. Kansen volgen en na 61 minuten ook de bevrijdende 1-2. Luuk de Jong glijdt een voorzet van Arias hard tegen de touwen.

Goto first page
Na rust naar 1-3
Het halfuur dat volgt zit vol spanning en strijd. Af en toe blaft Go Ahead Eagles, maar bijten doet het niet. PSV laat het op zijn beurt lang na het duel in het slot te gooien. Tot invaller Bergwijn Guardado bedient en de Mexicaan PSV na 85 minuten in veilige haven schiet.

Goto first page

‘We hebben ze geen minuut laten voetballen.’
Phillip Cocu keek met een tevreden blik terug op de 3-1 uitoverwinning op Go Ahead Eagles. Lees zijn reactie en die van Siem de Jong op PSV.nl

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue