Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV toont herstel tegen ADO

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-toont-herstel-tegen-ado

PSV heeft zich zaterdagavond hersteld van het puntenverlies tegen Ajax en FC Groningen. In het Philips Stadion won de ploeg van Phillip Cocu moeiteloos en verdiend met 3-0 van ADO Den Haag. Een verslag.

Naar boven

Nog meer dan tegen FC Groningen schiet PSV uit de startblokken. Het ongewijzigde team van Cocu staat al binnen 7 minuten op 2-0. En tweemaal is aanvalsleider De Jong de gevierde man.

Naar boven

Na vijf minuten promoveert De Jong een fraaie voorzet van Arias met de binnenkant van de schoen tot een doelpunt, twee minuten later tilt hij na door te zetten de marge al naar twee treffers verschil.

Naar boven

Het regent daarna kansen voor PSV, dat behoudens enkele minuten halverwege de eerste helft, een prima eerste 45 minuten speelt. Zeker Lozano kan de score een aantal keer opvoeren, maar dat lukt enkel Van Ginkel nog.

Naar boven
De aanvoerder benut na 35 minuten een penalty en tekent zo voor een 3-0 ruststand. Een stand die ook na rust op het bord blijft staan.

Naar boven

Kansen zijn er nog wel. Lozano mag bijvoorbeeld vrij op het doel af en Isimat kopt diep in de tweede helft voor open doel tegen de paal. Aan het feit dat PSV exact halverwege de competitie op 43 punten staat, doet dat niets af. 

Naar boven
Doelpuntenmakers Van Ginkel en De Jong reageerden na afloop met opluchting en tevredenheid op de zege, maar vonden ook dat PSV meer had moeten scoren. Lees de reacties hier.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan