Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV toont veerkracht in Venlo: 2-5

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-toont-veerkracht-in-venlo-2-5

PSV is de derde serie wedstrijden van dit seizoen uitstekend begonnen. In Venlo knokte de ploeg van Phillip Cocu zich terug van en achterstand en won het uiteindelijk eenvoudig met 2-5.

Naar boven

In de wetenschap dat het twee punten kan uitlopen op kampioen Feyenoord, begint PSV, waar De Jong de geblesseerde Lozano vervangt, gretig tegen VVV-Venlo.

Naar boven
Want nadat oud-PSV’er Leemans het eerste schot van de wedstrijd heeft gelost, neemt de ploeg van Cocu het heft stevig in handen. In het eerste kwartier stichten Locadia en De Jong doelgevaar en juist dat duo zet PSV halverwege de eerste helft op voorsprong.

Naar boven
Beide aanvallers mogen naar hartenlust combineren rond de vijandige zestien en na een een-tweetje is het Locadia die vuurt en scoort: 0-1.

Naar boven
PSV heeft daarna de mogelijkheid om door te drukken, maar doet dat niet. Vijf minuten voor rust profiteert VVV via Leemans, die een strafschop achter Zoet schiet: 1-1.

Naar bovenDirect na rust krijgt PSV, waar Mauro Junior debuteert, opnieuw een tegentreffer te slikken. Hunte is het eindstation van een goede Venlose counter en brengt de stand op 2-1.

Naar boven


In de 58e minuut brengt Pereiro PSV alweer langszij door vanaf randje zestien de bal in de verre hoek te sturen. Enkele minuten later gaat invaller Promes van VVV over de schreef. Hij haalt Arias hard neer en krijgt rood.

Naar boven

Met tien man is de thuisploeg uiteindelijk niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van PSV. Schwaab brengt PSV uit een hoekschop op voorsprong, daarna is het debutant Mauro die voor 2-4 tekent. Het slotakkoord is later voor Pereiro: 2-5.

Naar boven


Dankzij de zege heeft PSV inmiddels een voorsprong van 5 punten op Feyenoord en Ajax opgebouwd. Met 21 punten uit 8 duels is PSV lijstaanvoerder. Reacties op de zege lees je op PSV.nl.


Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan