Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV veel te sterk voor NAC Breda: 1-4

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-veel-te-sterk-voor-nac-breda-1-4

In het Rat Verlegh Stadion heeft PSV het eerste Brabantse onderonsje van het seizoen gewonnen. Met 1-4 was de ploeg van trainer Cocu veel te sterk voor promovendus NAC Breda.

© PSV Media | Photo-Prestige

Naar boven

Met vijf zelf opgeleide spelers, onder wie basisdebutant Paal wordt PSV in de eerste minuten door NAC teruggedrongen. Gesteund door het fanatieke Bredase publiek jaagt NAC, maar blijven kansen uit.

Naar bovenNa een minuut of tien neemt Cocu’s ploeg het gewicht van de wedstrijd op zich. Er is controle en van daaruit wordt PSV gestaag gevaarlijker. Na 17 minuten volgt de beloning.

Naar boven
Een afgeslagen hoekschop valt dan voor de voeten van Bergwijn, die uithaalt en doelman Noppert kansloos laat: 0-1.

Naar boven


Nog voor rust komt NAC langszij. Na 40 minuten vloert Luckassen Ambrose in het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt door diezelfde Ambrose benut. Halverwege staat het 1-1.

Naar boven


Een treffer waardoor PSV na rust weer op zoek moet naar de goal. In het eerste kwartier gaat die jacht moeizaam, tot ontevredenheid van Cocu. Hij grijpt in en brengt De Jong. Twee minuten na zijn entree, is het raak.

Naar boven


Niet de aanvaller vindt het doel met een kopbal, maar Van Ginkel. Hij geeft Noppert het nakijken met een geplaatste knik uit een hoekschop van Lozano: 1-2

Naar boven

Even later is Lozano zelf de gevierde man. Hij krijgt van de NAC-defensie alle gelegenheid naar binnen te dribbelen en beheerst af te ronden. Van afstand maakt hij er 1-3 van. Twee minuten voor tijd zorgt Hendrix voor het slotakkoord: 1-4

Naar boven
“De eerste helft was niet top, in de tweede helft was het goed”, vond Marco van Ginkel. Zijn volledige reactie lees je op PSV.nl

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan