Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV verliest in ArenA van Ajax

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-verliest-in-arena-van-ajax

Er is een einde gekomen aan de zegereeks van PSV in de Eredivisie. In Amsterdam ging de ploeg van Phillip Cocu met 3-0 onderuit tegen Ajax. Daardoor ziet PSV AZ en Ajax dichterbij komen op de ranglijst.

Naar bovenAl vroeg in de wedstrijd krijgt PSV een tegenvaller te verwerken. Locadia blesseert zichzelf tijdens een sprintduel. In plaats van uit te breken, grijpt hij naar zijn hamstring.

Naar bovenDe Jong vervangt de aanvaller, die samen met Lozano en Pereiro in de voorhoede begonnen was. Luckassen neemt de vrijgekomen plek op het middenveld in.

Naar boven

Ondanks die aanpassing, slaagt PSV er voor rust amper in de bal voor langere tijd in de ploeg te houden. Ajax heeft controle, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat gebeurt pas kort voor rust.

Naar boven

Dan is Dolberg uit een standaardsituatie gevaarlijk dicht bij de openingstreffer. De Deen mag ongehinderd inkoppen, maar besluit over.

Naar boven

Veel meer dan kansen zijn er opstootjes. Hendrix heeft het aan de stok met Schöne, Lozano op zijn beurt een aantal keer met Veltman. Blom besluit meermaals geel te geven.

Naar boven


Ook na rust krijgt PSV snel een tik te verwerken. In de 61e minuut zet Neres Ajax met een schot van afstand op voorsprong. Drie minuten later volgt de volgende als ook Schöne Zoet kansloos laat.

Naar boven

Het zijn twee klappen die PSV niet meer te boven komt. De eindstand wordt later nog door Van de Beek bepaald. Hij maakt er via de binnenkant van de paal 3-0 van.

Naar bovenDoor de nederlaag in Amsterdam nadert AZ tot op vijf punten van PSV. Ajax volgt op zeven punten. Na het midweekse programma spelen AZ en Ajax in Alkmaar tegen elkaar.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan