Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV verliest in de Kuip: 2-1

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-verliest-in-de-kuip-2-1

PSV heeft in Rotterdam het zicht op de derde titel op rij zien vertroebelen. In de Kuip verloor het team van Cocu met 2-1 van Feyenoord, dat nu 11 punten voorsprong op PSV heeft.

Naar boven

14.30 uur: 8 punten 

Al sinds de winterstop weet PSV dat ieder puntverlies fataal kan zijn voor de titelkansen. Met 8 punten achterstand telt tegen Feyenoord andermaal enkel winst.

Naar boven


Pereiro terug

Om dat te bewerkstelligen kiest Cocu voor Pereiro in plaats van Bergwijn. Het is de enige wijziging die de coach doorvoert op jacht de zevende zege op rij.

Naar boven

14.41 uur: 11 punten

Maar in een kolkende Kuip start PSV niet goed. Feyenoord dringt vanaf de aftrap aan en komt al in de openingsminuten tot grote kansen. Even houdt Zoet PSV nog overeind, maar in de 9e minuut is hij kansloos als Toornstra voor hem opduikt: 1-0.

Naar bovenWeinig kansen

Gaandeweg de eerste helft komt PSV beter in zijn spel, al leidt het te weinig tot kansen. Scheidsrechter Nijhuis haalt zich kort voor rust de woede van het team op zijn hals als hij een vermeende overtreding in de zestien op Pereiro niet bestraft. Een nieuwe tegenvaller, na het al eerder uitvallen van Van Ginkel.

Naar boven
15.52 uur: 8 punten

De middenvelder moest zich na een harde charge van Berghuis laten wisselen. Een gemis dat zich laat voelen. Tot Pereiro PSV pardoes langszij schiet. Na een uur mikt de Uruguayaan de bal via de binnenkant van de paal achter Jones: 1-1.

Naar bovenBerghuis, Bergwijn

Ondanks die gelijkmaker blijft Feyenoord de bovenliggende partij. Berghuis is namens de Rotterdammers het dichtst bij, maar vindt met zijn inzet de paal. Tien minuten voor tijd volgt het grootste PSV-gevaar na de gelijkmaker. Bergwijn stuit echter op Karsdorp.

Naar boven

16.24 uur: 11 punten

Nauwelijks twee minuten later is het aan de overzijde wel raak na een kopbal van Van der Heijden. Heel even is er twijfel maar de doellijntechnologie biedt uitsluitsel: raak. Het blijkt de winnende treffer. PSV verliest.

Naar boven


Cocu: ‘Niet praten over kampioenschap’
'Wij lieten ons overrompelen. Een aantal spelers was onder de indruk van de sfeer. Pas na de 1-0 kwamen we langzaam in ons spel. Na de 1-1 hadden we een aantal momenten om de winst te pakken, maar Feyenoord wint uiteindelijk verdiend. Over een kampioenschap moeten we nu niet praten. De positie boven ons is voorlopig het doel.’

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan