Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV verslaat ook Heracles Almelo: 3-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-verslaat-ook-heracles-almelo-3-0

PSV heeft zondagmiddag de zestiende thuiszege in de Eredivisie op rij geboekt. In het Philips Stadion werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen, waardoor de ploeg van Phillip Cocu inmiddels 24 punten uit 9 wedstrijden heeft verzameld.

Naar boven

Met de van een elleboogblessure herstelde Lozano op het veld begint PSV scherp tegen de nummer 12 van de Eredivisie. Druk zetten van De Jong levert Pereiro al na 3 minuten een grote kans op, de Uruguayaan omspeelt Castro, maar mist.

Naar boven
Tijd om daarvan bij te komen krijgt Heracles niet. In de eerste 15 minuten creëert PSV kans op kans. Het is een kwestie van tijd tot de 1-0 valt. Na 18 minuten is het zover. 

Naar boven


             
Met uiterste precisie steekt Hendrix Lozano vrij voor doelman Castro. De Mexicaan verlengt de steekpass en zet PSV met zijn zevende seizoenstreffer op 1-0.

Naar boven

PSV laat daarna na om het duel voortijdig te beslissen. Onder meer De Jong krijgt een vrije kopkans en ook Van Ginkel is een aantal keer dichtbij. Zo mag Heracles, ondanks het overwicht van PSV, hoop koesteren op de gelijkmaker.


Naar boven


Na ruim een uur spelen wordt die hoop bijna bewaarheid als Navratil alleen op Zoet af mag. Goed optreden van de doelman voorkomt dat PSV opnieuw op een voorsprong moet jagen.

Naar boven
In het vervolg van de tweede helft heeft PSV het allesbehalve makkelijk. Het Philips Stadion slaat in de 79e minuut dan ook een zucht van verlichting als Van Ginkel PSV, op aangeven van invaller Mauro op 2-0 zet. Vanaf de stip bepaalt de aanvoerder vervolgens ook de eindstand: 3-0.


Naar boven

Phillip Cocu constateerde na afloop tevreden dat PSV had gedaan wat het moest doen. Lees hier zijn reactie. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan