Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV verspeelt dure punten in Den Haag

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-verspeelt-dure-punten-in-den-haag

Het seizoen van PSV lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Een treffer van Havenaar, drie minuten voor tijd, zorgt voor puntenverlies in Den Haag: 1-1. Een verslag.
© PSV Media | Photo-Prestige

Goto first page


Naast het Haagse kunstgras is vooraf behoorlijk wat te doen om het ontbreken van aanvoerder Luuk de Jong. De aanvaller, die eerder dit seizoen nog scoorde tegen ADO, wordt door trainer Cocu gepasseerd.

Goto first pageHet resulteert in veel positiewisselingen in de voorhoede. Afwisselend duiken Siem de Jong, Locadia, Pereiro en Van Ginkel in de punt van het elftal op, een tactiek waar ADO alle moeite mee heeft.

Goto first page
Zeker in het eerste kwartier tikt PSV de thuisploeg van het kastje naar de muur. Het verrast nauwelijks dat in die fase de openingstreffer valt. Het is een fraaie.

Goto first pagePröpper is de gevierde man na een aanval over zeker vier schijven. De middenvelder wordt uiteindelijk bedient door Locadia, kapt zich vrij en ramt PSV na 7 minuten op 0-1.

Goto first page

ADO lijkt overdondert. ‘Jagen, jagen’, scandeert de Haagse aanhang, maar voor rust weet de ploeg geen vuist te maken. PSV slaagt er niet in om ervan te profiteren. Het grootste wapenfeit is een schot van Guardado. Hij ziet zijn poging voorlangs gaan.

Goto first page


Na rust zakt PSV verder weg en mag het zich gelukkig prijzen dat het na een uur nog leidt. Havenaar heeft kort voor de klok de 60 aantikt de gelijkmaker op zijn schoen, maar biedt Zoet de kans te keren.

Goto first page

PSV houdt ADO op zijn beurt in leven door enkele opgelegde kansen niet te verzilveren en krijgt daar drie minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd. Ditmaal staat het vizier van Havenaar wel op scherp: 1-1.

Goto first pageCocu noemt het gelijkspel na afloop 'kenmerkend voor het seizoen van PSV'. Pröpper denkt dat het seizoen van de ploeg na het puntenverlies over is. Lees hier meer.

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue