Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV wint spektakelstuk van Twente: 4-3

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-wint-spektakelstuk-van-twente-4-3

PSV heeft maximaal weten te profiteren van de misstap die Ajax zondag tegen FC Utrecht maakte. In een wedstrijd die na rust in een waar voetbalgevecht ontaarde werd het 4-3 tegen FC Twente. De naaste belagers volgen inmiddels op 8 punten.

Naar boven
Tegen FC Twente kiest Cocu voor een beweeglijke voorhoede, bestaande uit Lozano, Locadia en Bergwijn. De Jong, de afgelopen weken belangrijk als balvast aanspeelpunt, neemt op de bank plaats.

Naar boven


Na een klein kwartier ziet Cocu zijn tactische opzet goed uitpakken. De uitgezakte Bergwijn pikt een verloren bal op, steekt Locadia vrij voor Brondeel en ziet de aanvaller zijn negende seizoenstreffer maken: 1-0.

Naar boven

PSV slaagt er niet in om door te drukken. Soms zakt het spel zelfs wat weg, zeker nadat Thesker FC Twente uit een hoekschop op 1-1 zet.

Naar boven


Locadia krijgt in het restant van de eerste helft nog wel een grote kans om PSV opnieuw op voorsprong te zetten, toch staat het bij rust gelijk.

Naar boven

In de openingsfase van de tweede helft stormt PSV richting het Twente-doel en heeft het tweemaal pech als Van Ginkel de lat en de paal doet trillen.

Naar bovenNa missers van Pereiro en Arias is het in de 61e minuut wel raak. Nadat Bergwijn wordt neergetrokken in de zestien, benut Van Ginkel een strafschop koeltjes: 2-1.

Naar boven

Maar opnieuw kan PSV niet lang van de voorsprong genieten. Via Lam komt Twente alweer na 6 minuten langszij. Een scenario dat zich daarna herhaalt als invaller De Jong PSV weer op voorsprong zet en Jensen daarna de 3-3 aantekent.

Naar boven
PSV blijft daarna doorknokken. Het gaat hartstochtelijk op zoek naar de 4-3 en wordt in de slotminuten met wat geluk beloond. Thesker schuift een voorzet van Locadia achter zijn eigen doelman en zorgt er daardoor voor dat PSV wederom wint.Naar bovenHet zorgt voor vreugde bij Cocu en van Van Ginkel, die na afloop tegelijkertijd waken voor te veel optimisme: 'We zijn er nog lang niet.'

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan