Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV zet Roda JC simpel opzij: 4-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-zet-roda-jc-simpel-opzij-4-0

Zes dagen na het teleurstellende verlies tegen Feyenoord heeft PSV probleemloos afgerekend met Roda JC Kerkrade. In het Philips Stadion zette Cocu’s ploeg de Limburgers eenvoudig met 4-0 opzij.


Naar bovenSiem start

Met de defensieve instelling van Roda JC uit de heenwedstrijd in het achterhoofd kiest Cocu om de absentie van Van Ginkel op te vangen met Siem de Jong. Hij moet net als de Chelsea-huurling met loopacties vanuit het middenrif zorgen voor verrassing in het PSV-spel.Naar boven
Druk

Na een wat weifelende start van het elftal, dat verder ongewijzigd is, ziet Cocu zijn tactische keuze precies uitpakken zoals hij had gehoopt. PSV controleert, nee domineert en ziet dat doelman Van Leer na 25 minuten voor het eerst moet capituleren.


Naar boven

Mexicaanse openingstreffer

De doelman blijft het antwoord op een kopbal van Moreno schuldig als Guardado de bal uit een hoekschop voor doel slingert. Alweer het tiende doelpunt van de Mexicaanse verdediger in PSV-tenue.

Naar boven

Siem scoort

Zes minuten later verdubbelt Siem de Jong de score. De middenvelder sluipt de zestien binnen en tikt achter de rug van zijn broer Luuk de 2-0 ruststand op het scorebord.

Naar boven


Beproefd recept

In de 62e minuut is het weer aan Moreno en Guardado. Laatstgenoemde slingert volgens beproefd recept een hoekschop voor doel en ziet zijn landgenoot wederom raak knikken: 3-0.

Naar boven

Slotakkoord vanaf de stip

Acht minuten later juicht het Philips Stadion opnieuw als De Jong vanaf de stip zijn tweede van de avond binnen schiet. Invaller Locadia wordt naar de grond getrokken en ziet de maker van de 2-0 ook het slotakkoord verzorgen: 4-0.

Naar boven‘Uitstekende reactie van het team’

Cocu sprak na afloop van een uitstekende reactie van het team na het verlies van vorige week. Lees zijn analyse van PSV - Roda JC op PSV.nl

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan