Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Volendam - PSV

Logo https://scrollytelling.psv.nl/volendam-psv

PSV heeft zich na 120 minuten bekervoetbal in Volendam verzekerd van de achtste finale van het bekertoernooi. Marco van Ginkel en Hirving Lozano schoten PSV in de verlenging naar een 2-0 zege. Een verslag.

Naar boven

Vanaf de eerste minuut van het duel is het duidelijk welk beeld de toeschouwers in het Kras Stadion te zien krijgen. Een zich massaal terugtrekkende thuisploeg, tegenover PSV dat een gat in de defensie moet zien te vinden.

Naar boven

Omdat het tempo vaak wat aan de lage kant ligt, slaagt PSV daar in de eerste helft maar amper in. De ploeg van Cocu komt wel tot schotpogingen van afstand en een aantal dreigende momenten, maar groot gevaar sticht PSV lange tijd niet.

Naar bovenAan de zijlijn meldt zich daardoor zo af en toe een zichtbaar ontevreden hoofdcoach. Ontevredenheid die alleen maar groter wordt als Doodeman plots vrij opduikt voor Zoet.

Naar bovenZijn kopbal, uit één van de spaarzame Volendamse aanvallen, mist doel. Het schudt PSV echter ook niet echt wakker, want ook na rust zijn de kansen spaarzaam.

Naar boven

Als die er wel zijn, is Lozano vrijwel altijd bij het gevaar betrokken. Maar net als onder meer Maher en later ook invaller Mauro heeft hij het vizier niet op scherp of redt Verhulst. Volendam dwingt zodoende een verlenging af.

Naar bovenDaarin is het invaller Van Ginkel die andermaal zijn waarde toont. Na terugleggen van De Jong breekt hij in de 107e minuut de ban met een prachtige omhaal. In de slotminuut is het Lozano die de eindstand op 0-2 bepaalt.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan