Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Zoet helpt PSV aan zege op Excelsior

Logo https://scrollytelling.psv.nl/zoet-helpt-psv-aan-zege-op-excelsior

Dankzij een zege op Excelsior beleeft PSV de op een na beste seizoenstart ooit. Door een 2-1 zege steeg het puntenaantal na 13 wedstrijden naar 36. Ajax en AZ volgen op 8 punten. Naar boven


Die zege komt voor een flink deel op het conto voor de goed keepende Zoet. Voor rust ziet hij PSV, zonder groots te spelen, nog domineren. Van minuut 1 tot minuut 45 is het spel voor PSV en als de ploeg aanzet, wordt het direct gevaarlijk.

Naar boven
Na 13 minuten levert zo'n inspanning de voorsprong op. Een voorzet van Locadia wordt verkeerd getaxeerd door Excelsior-verdediger Mattheij, die daardoor zijn eigen doelman verschalkt: 0-1.

Naar boven

Dat PSV tien minuten later nog niet op 0-2 staat is een klein wonder. Enerzijds omdat Schwaab en Locadia paal en lat raken, anderzijds omdat Isimat de bal voor een zo goed als leeg doel slechts over krijgt. 

Naar boven


Toch rust PSV met een 2-0 voorsprong. Lozano heeft in de 41e minuut het geluk aan zijn zijde als hij zijn schot getoucheerd ziet worden en vervolgens in het doel ziet verdwijnen.

Naar boven


Direct na rust heeft PSV minder geluk. De Jong ziet een treffer afgekeurd worden wegens vermeend hands. Niet veel later is het in plaats van 0-3 plots 1-2 als Koolwijk de aansluitingstreffer op het scorebord zet.

Naar bovenEnkele minuten daarna heeft PSV het geluk weer aan zijn zijde, ditmaal als Elbers na geklungel vrij voor Zoet opduikt. Maar zoals wel vaker dit seizoen, houdt de doelman PSV op de been.

Naar boven

Dat doet hij wat dieper in de tweede helft nog een aantal keer en in de absolute slotfase bespaart hij PSV puntverlies door op schitterende wijze een ongelukkige inzet van Isimat uit zijn doel te ranselen.

Naar boven

Dat Zoet tot held kon uitgroeien, lag volgens Cocu grotendeels aan PSV zelf. Zijn reactie lees je op PSV.nl

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan